tiistai 13. maaliskuuta 2018

Bingolla tunturiin



Meidän lomamökkien talonemäntä osoittautui bingo-aktiiviksi ja onnekkaaksi sellaiseksi. Hän oli voittanut lahjakortin Lapland Safarin välinevuokraan/retkeen, mutta ei halunnut sitä itse käyttää. Niinpä lahjakortti päätyi kahvipaketin vaihdossa meikäläisen käteen ja näin tuli testattua uusi laji. Liukulumikengät, karvapohjasukset, nousukarvasukset. Kutsu miksi haluat.
Sukset on siis leveät, laskettelusuksityyppiset pötköt, mutta pohjasta löytyy karva ja siteeseen menee ihan normaali (vaellus) kenkä. Ylämäkeen pääsee nousemaan hyvin karvojen avulla. Jyrkimmissä kohdissa pääsee etenemään siksakilla. Umpihangessa vähän hengästyy, mutta pystyy siinäkin liu'uttelemaan mukavasti. Luisto on hyvä myös sivusuunnassa, joten ei kannata yrittää hengailla jyrkän rinteen suuntaisesti. Laskuissa karvat vähän jarruttaa, mutta tämmöiselle täysamatöörille se on turvallisuuden kannalta ihan plussaa. Huomionarvoista on kuitenkin se, että kaaduin vain kahdesti.

Missiona oli Kuerille kiipeäminen ja sen rinteillä laskeminen niin kauan kuin intoa ja voimia riittää. Foreca oli taas vaihteeksi ihan kujalla ja pilvisestä ja lumisateisesta päivästä tuli yllättävän aurinkoinen.
Pääsin laskemaan puuterilla (tai puuteriin kun sukset upposi reittä myöden). Tallattujen polkujen laskeminen oli myös hauskaa ja vähän vauhdikkaampaa. Näillä peleillä pitäisi ehdottomasti tehdä pidempi vaellus tunturilta toiselle! Tämmöiselle semi-ihmiskammoiselle henkilölle on myös tosi hyvä ettei tuolla tarvitse pelätä niin monia ihmiskontakteja kuin laskettelurinteessä. Riittää että välttelee puita.

 Ja joo, kävin itsekin bingossa heti torstai-iltana. Ei menestystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti